Palócz Éva: Aki szegény, az a legszegényebb

Palócz Éva: Aki szegény, az a legszegényebb

Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Ha volt az elmúlt időszakban olyan jelenség, ami kihatott az egész társadalomra, az bizonyosan az inflációs és gazdasági válság nyomán érkező elszegényedés, amiről hónapról hónapra érkeztek az elkeserítő statisztikák. Mégis, a magyar ember még az egyre reménytelenebb élethelyzete ellenére sem vonul tömegesen az utcára, sőt még a politikai erőviszonyok sem változtak érdemben. Már a saját sorsunk sem érdekel bennünket? Palócz Éva írása a 2023-as évről a Magyar Hangnak:  

Rég nem látott infláció rázta meg a magyar gazdaságot 2022-ben, különösen annak második felében. Az árak mintegy 20 százalékkal haladták meg az előző évi szintet. Az éves árindex még 2023 első felében is rendkívül magas maradt (23,7 százalék). Ezt az Európában példátlan mértékű áremelkedést a lakosság valamennyi rétege megsínylette, talán csak a legfelső decilist, a felső 10 százalékot kivéve, amelynek a jövedelmi helyzete védelmet nyújthatott az áremelkedés súlyos hatásaival szemben. A háztartások túlnyomó része azonban arra kényszerült, hogy fogyasztását kisebb vagy nagyobb mértékben csökkentse.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023-as karácsonyi dupla számában találja. Vegye meg január 4-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!