Róna Péter: Elbutul a nemzet

Róna Péter: Elbutul a nemzet

Róna Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

A rendszerváltás óta hibás, a kritikátlanul a külföldi tőkére építő gazdaságpolitikát a 2010 óta regnáló kormány kormány tévesen, az infláció elfutását okozó egészségtelen ösztönzőkkel reméli korrigálni, miközben a feltűnően alacsony magyar bérek negyede a leggazdagabbakhoz kerül. Ez a politika konzerválja lemaradásunkat és a szegénységben élők magas arányát. A választási eredmények azt mutatják, ez a felülről irányított, törzsi jellegű magyar berendezkedés – amelyben a törzsfőnök megmondja, kinek mi a dolga – tetszik a magyaroknak. Európában ezt felismerve döbbentek rá 2022 után, hogy a magyarok nem illenek az európai szövetbe. Ezt mi sem bizonyít jobban, mint a magyar politikusok modortalan – itthon viszont természetesnek tartott – viselkedése az uniós eseményeken. Róna Péter közgazdásszal, az Oxfordi Egyetem oktatójával beszélgettünk.

• Mi az uniós támogatások szerepe a gazdaságban, és mi az országba érkező külföldi tőkéé?
• Alkotmány-e a magyar alaptörvény, illetve hogy mi is a valódi szerepe egy színvonalas alkotmánynak az ország életében?
• Van-e realitása az unió elhagyásának, illetve hogy várhatóan megvonják-e a szavazati jogot a folyamatosan vétózó Magyarországtól?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap augusztus 25-án megjelent, 2023/34. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!