HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Koffein Íme, Orbán és...

Íme, Orbán és Gyurcsány nagy közös pimaszsága

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az még csak egy dolog, hogy Gyurcsány Ferenc vasárnap évet értékelt. Rossz szokása ez a politikusoknak, az újságíróké pedig az, hogy meghallgatják ezeket, aztán meg írnak is róla. A nagyobb baj az, hogy a Demokratikus Koalíció elnöke nem csak az évet értékelte, hanem eligazítást tartott a Nagy Népi Demokratikus Orbán-ellenes Dzsihád jövőbeni katonáinak. Eligazítást… lárifári! Beszéljünk egyenesen, a hétszázát neki: Gyurcsány a harci kürtöt fújta meg. Amikor ugyanis ő arról beszél, hogy „világossá kell tenni a választóknak, hogy együtt akarnak-e kormányozni” az ellenzéki erők, akkor pontosan tudjuk, hogy mire készüljünk: közéletünk minden hivatásos demokratája az összefogásról fog szónokolni.

Tökéletes muníció ez a fideszes propagandistáknak. Ők persze akkor is gyurcsányoznak, ha Lőrinc úr aranyhala közbeszerzésen megszerezte három megye összes kastélyát, de most aztán tényleg nem állnának le vele.

Gyurcsány: Menjenek ezek a pokolba! | Magyar Hang

Aztán persze ha a Gyurcsány-tábor demokratikus keménymagjának megvalósulna az álma, az egylistás, totális összefogás, akkor nagy valószínűség szerint 2022-ben Orbán Viktor megkezdhetné újabb miniszterelnöki ciklusát. Ugyanis sokan vannak vele úgy, hogy ha a választás arra a kérdésre szűkül le, hogy Orbán, vagy Gyurcsány, akkor ők inkább egy másik dilemmát oldanának fel. Hogy mondjuk a „sorsdöntő vasárnap” túrázni menjenek Dobogókőre, vagy Krúdyt olvasni a Margitszigetre.   

Rengeteg példát tudnék hozni rá, hogy miért tettem egyenlőségjelet az egykori és a mostani miniszterelnök közé. Most azonban csak egyet fogok kifejteni: vasárnap Gyurcsány ezt mondta a harci kürt fújogatása közben a Momentumról: „fiatalok, dinamikusak, időnként annyira pimaszok, mint mi voltunk 25 évesen”. Nos, negyedszázadosan a harmadik köztársaság legnagyobb rajongója nem éppen azzal volt elfoglalva, hogy mondjuk az MSZMP számára roppant kínos népszavazást szervezzen. Aztán a rendszerváltás előtt ő nem nagyon vonult a Parlament elé, tüntetve a melósokat ellehetetlenítő törvények ellen. Gyurcsány a korszak Fidelitasában, a Kommunista Ifjúsági Szövetségben, annak is a Központi Bizottságában volt titkár. „Dinamikusak és pimaszok, mint mi”. Hogyne, persze.  

Nem Gyurcsány, hanem Orbán kezeli az időgépet | Magyar Hang

Gyurcsány összehasonlítása így pontosan olyan lesz, mint amikor Orbán, az egykori Soros-ösztöndíjas arról beszél, hogy „Soros György hálózata” hányszor ölte meg őt. Na, igazából ezt az ócska színházat nevezem én pimaszságnak. Orbán és Gyurcsány nagy közös pimaszságának.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,925lájkolóTetszik
3,801követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek