A komáromi akkugyár szerint csak egy dolgozót ért kisebb baleset

A komáromi akkugyár szerint csak egy dolgozót ért kisebb baleset

A koreai SK On akkugyár Komáromban (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy dolgozót ért kisebb baleset kedden az SK On komáromi akkugyárában – közölte lapunkkal a cég szerdán délután. Korábban a mentők ugyanakkor azt közölték, hogy kétszer is hívták őket az üzemhez.

Kedden délelőtt 10 órakor a komáromi üzemben az összeszerelési folyamat során kis mennyiségű anyag fröccsent az egyik munkavállalóra, aki a csöveken dolgozott – közölte a cég. Mint írták, a dolgozó teljes arcmaszkot viselt, azonban az anyag minimálisan érintkezett a nyak területével. Az orvosi szobában megvizsgálták, mindent rendben találtak, de kórházba is vitték az alaposabb kivizsgálásra, ahol semmilyen rendellenességet nem találtak, így a munkavállaló még aznap hazamehetett. Ezzel egyidejűleg a cég – fűzték hozzá – jelentette az esetet az illetékes hatóságoknak, akik azonnal helyszíni ellenőrzést végeztek. A területen dolgozó összes munkavállalót elővigyázatosságból evakuálták a telephelyen kívülre, a levegőminőségi mérések során pedig nem tapasztaltak rendellenességet, így a munka az ellenőrzést követően folytatódhatott.

A problémáról korábban a Telex számolt be, azt írták, hogy értesüléseik szerint több dolgozó is rosszul lett. Az Országos Mentőszolgálattól azt a tájékoztatást kapták, hogy a helyszínre a mentőket először egy baleset miatt, órákkal később pedig enyhe rosszullét miatt riasztották.