Dolgozók lettek rosszul a komáromi akkugyárban

Dolgozók lettek rosszul a komáromi akkugyárban

A koreai SK On akkugyár Komáromban (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több dolgozó is rosszul lett a komáromi SK On Hungary Kft. üzemében kedden, ami miatt több mentőkocsi érkezett a helyszínre – értesült a Telex. Az Országos Mentőszolgálat Főigazgatósága megerősítette a hírt, miszerint a helyszínre a mentőket először egy baleset miatt, órákkal később pedig enyhe rosszullét miatt riasztották.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerdai közleménye szerint egy kedden délelőtt érkezett bejelentés szerint egy komáromi üzemben baleset történt, emiatt több mint száz dolgozó hagyta el az üzem területét. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett az üzem területén, mint írták, határérték feletti veszélyes anyag nem volt kimutatható, a tűzoltók beavatkozására és lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Március végén is volt egy baleset a komáromi gyárban. Az akkori LMP közleményében emlékeztetett: nem ez az első alkalom, hogy ebben a gyárban baleset történik, és egyre gyakoribbak az akkumulátorgyártó és feldolgozó üzemek körül az ilyen esetek, ezért is tartja elhibázottnak azt a kormányzati törekvést, hogy Magyarországon még több, veszélyes anyagokkal dolgozó gyár épüljön.