180 ezer forintos egyszeri juttatásban részesülnek az evangélikus nevelési-oktatási intézményekben dolgozók

180 ezer forintos egyszeri juttatásban részesülnek az evangélikus nevelési-oktatási intézményekben dolgozók

A Pesti Evangélikus Egyház deák téri temploma Budapesten (Fotó: Google Maps)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Evangélikus Egyház közleménye szerint a fűtési időszak elején egyszeri, nettó száznyolcvanezer forintos juttatásban részesítik az evangélikus nevelési-oktatási intézményben dolgozókat.

Erről a szöveg szerint már szeptemberben döntött az országos presbitérium, de csak ma hozták nyilvánosságra a döntést. A pénz már eljutott az iskoláknak-óvodáknak, és azt december elejéig kapják meg a dolgozók.

A határozat értelmében nemcsak a pedagógus-munkakörben dolgozóknak jár a támogatás, hanem minden más alkalmazottnak is, függetlenül attól, hogy határozott vagy határozatlan idejű szerződéssel bírnak-e. A feltétel annyi, hogy minimum heti húsz munkaórában „legyenek bejelentve” (ez a közlemény szó szerinti megfogalmazása).

Az október 1-jei létszám figyelembevételével így összesen több mint kétezer-hatszáz fő részesül belőle. Közülük ezerhétszázharmincöten dolgoznak pedagógusként, négyszáztízen vannak a nevelést-oktatást közvetlenül segítő munkatársak és négyszáznyolcvanketten a technikai dolgozók.