HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Mások szennyé...

Mások szennyéből burjánzó oázis Székesfehérvárnál?

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang július 5-i (2019/27.) számában, pénteken megjelent riportból!

HIRDETÉS

Ülök a piros lámpánál a kocsiban, belső levegőkeringetés és klíma kikapcs, lehúzom az ablakokat. Azonnal érzem a bűzt. – Megvagytok, barátocskáim – mondom magamnak hátradőlve. Székesfehérvár szélén vagyok, a város néhány napja attól hangos, hogy kiderült, évek óta irgalmatlan mennyiségű szennyvíziszapot hordanak az itteni egykori téglagyár területére Horvátországból.

Gondoltam, megkérdezem a helyieket, mióta, mennyire szenvednek a bűztől. Nincs könnyű dolgom. A Fehérvári Téglaipari Kft. telephelye külterületen fekszik, Zámoly felé, pár száz méterre a város szélétől. Ez a városrész a helyi Budaörs: bútorbolt, autószalon, hipermarket, minden van itt, még laktanyák is, csak közeli lakott terület nem. A legközelebbi a térkép szerint a Fecskeparti lakótelep.

(…)

A közösségi hálón nagy a felháborodás, olyanok is érzik a szagot, akik amúgy nem, és olyanok nem, akik amúgy igen. Ahogy látom, ebben vastagon benne van az illetők pártállása is. Tény viszont, hogy többen is határozottan állítják, érzik a szagot, főleg Fehérvár felsővárosi részén, amivel természetesen nem lehet vitatkozni.

HIRDETÉS

(…)

Mit mondanak a helyiek, az üzemeltető, és hogyan került ellentmondásba Cser-Palkovics András polgármester – kiderül a teljes riportból! Keresse a Magyar Hang július 5-én megjelent 2019/27. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/27. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,378lájkolóTetszik
2,272követőKövetés
16,112feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az ostromló – Magyar Hang-ajánló

Karácsony Gergely-, noÁr- és Tóth Krisztina-interjú. Élet falun. Elveszti-e Pécset a Fidesz? Péntektől keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kell-e nekünk a Libra?

Zuckerbergék legutóbbi újítását nemcsak a szakértők nézik ferde szemmel, hanem azok a képviselők is, akik választóik pénze és személyi adatai miatt aggódnak.