HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Újabb titok: ...

Újabb titok: lezárta a zánkai kikötőt a hajósok elől az Erzsébet-alapítvány

HIRDETÉS

Lapunk múlt heti számában írtuk meg, hogy miközben az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány milliárdokat kapott a gyermekek fonyódligeti üdültetésére, egyetlen gyerek sem nyaral a táborban. Nem ez azonban az egyetlen titok a hátrányos helyzetű gyermekek üdültetésére létrehozott Fidesz-közeli alapítvány körül.

HIRDETÉS

Az Erzsébet-alapítvány ugyanis lezárta a zánkai kikötőt, amelyet – a zánkai és fonyódligeti táborhoz hasonlóan – ingyen kapott meg az államtól. A korábban telt házzal működő, évente több tízmillió forintos bevételt termelő kikötő mólóján most tábla int mindenkit: „A kikötőben vendéghajót nem fogadunk” – derült ki látogatásunkkor. Mivel a tábort annak ellenére sem lehet megközelíteni, hogy oda közút vezet, sőt saját vasútállomása van – és a MÁV is értékesít oda jegyeket –, a víz felől néztük meg a kikötőt.

Tábla a zánkai kikötőben (Fotó: Szabó Zsolt László/Magyar Hang)
Tábla a zánkai kikötőben (Fotó: Szabó Zsolt László/Magyar Hang)

Az öböl hétfő délután narancsszínű mentőmellényektől volt színes és ütemes dobszótól hangos: a gyerekek első sárkányhajós edzéseiket tartották. A csoportok négy hajóban váltották egymást. Miután a táborozók beeveztek, a kikötő úgy festett, mint egy hatalmas, kitátott üres száj. Csak a távolban sejlett fel az alapítvány tulajdonában álló két hajó, a „Zánka” és a „Szent Imre” (korábban „Tátika”), illetve egy motorcsónak. A vízirendőrök hajóján kívül más jármű itt nem szokott mozogni, ottjártunkkor is csak ők tértek be a néhány éve még telített hajópihenőbe. Ha valaki mégis beevez – mint a közelmúltban megesett –, hosszas perlekedésre számíthat a biztonságiakkal és a vízirendőrökkel.

Egyetlen gyerek sincs a fonyódligeti Erzsébet-táborban | Magyar Hang

A hajótulajdonosok egyébként Hornyák Tibort, az alapítvány kuratóriumi elnökét szokták látni a motorcsónakkal. L. Simon László fideszes képviselő korábbi kabinetfőnöke a jelek szerint annak ellenére is gyakran időzik a zánkai táborban, hogy az üzemeltető Erzsébet Táborok Kft. ügyvezetői székéből távozott, miután a 24.hu megírta, hogy napi 110 ezer forintért bérelt luxusingatlant a szomszédos Monoszlón. Nagyot nem bukott, mert az Erzsébet-alapítvány kuratóriumi elnökévé nevezték ki.

A lezárt zánkai kikötő

(…)

HIRDETÉS

Hogyan zajlott a hajósok kipaterolása? Mennyi bevételt termelt korábban a kikötő? Milyen kikötőszabályokat hozott az Erzsébet-alapítvány, mennyiért adtak egy helyet? Kaptunk-e választ az alapítványtól? A részleteket és a teljes cikket keresse a Magyar Hang július 19-én megjelent 2019/29. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/29. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Szabó Zsolt László
Szabó Zsolt László
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,747lájkolóTetszik
2,378követőKövetés
16,686feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Elhallgatások és hazugságok – Magyar Hang-ajánló

Thuróczy Szabolcs-interjú. Lelepleződik „Tiborc”, a szalagmunkás riporter. Vannak anyák, akik maguk is árulják a drogot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Hogy itt mikor lesz rend? Soha, míg élünk” – Dédestapolcsány az árvíz után

Éppen mostanában takarította ki a vízügy a patak medrét. Hát hogy készülhetett el 100 százalékosan, ha kiöntött belőle a patak – kérdezte a polgármester.

Vízszintes végtelen