Jakab Péter: 400 aláírásunkat érvénytelenítették, így nem indulhatunk az EP-választáson

Jakab Péter: 400 aláírásunkat érvénytelenítették, így nem indulhatunk az EP-választáson

Jakab Péter (Jakab Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül

A Nemzeti Választási Iroda befejezte a Nép Pártján aláírásainak ellenőrzését. Ahhoz, hogy elindulhassunk az EP-választáson, 20 ezer aláírást kellett összegyűjtenünk két hét alatt. 20.300 ajánlást gyűjtöttünk, ebből az NVI érvénytelenített 400-at. Maradt 19.900. Ez azt jelenti, hogy a Nép Pártján nem vehet részt az EP-választáson június 9-én. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott minket az aláírásával! – ezekkel a szavakkal Facebook-bejegyzésben jelentette be Jakab Péter, hogy pártja nem indulhat az EP-választáson.

Tegnap még arról írtunk, hogy összesen 13 párt vagy pártszövetség neve lesz ott a szavazólapon a június 9-i európai parlamenti választáson. Akkor ugyanis a Nemzeti Választási Iroda azt közölte, hogy az ajánlásgyűjtésre szabott határidő lejárta után ennyit vett nyilvántartásba. Pénteken már azt is kisorsolták, hogy milyen sorrendben kerülnek fel a szavazólapon az indulásra jogosult pártok. Jakab Péter bejelentését követően a Nép Pártján nem kerülhet fel a szavazólapra, ezért a sorrend – az ajánlások ellenőrzésénél nem derül ki más pártról, pártszövetségről, hogy nincs meg a listaállításhoz szükséges 20 ezer érvényes ajánlása – várhatóan a következő lesz:

Megoldás Mozgalom, élén Huszár Viktorral
LMP-Magyarország Zöld Pártja, élén Ungár Péterrel
Demokratikus Koalíció–Magyar Szocialista Párt–Párbeszéd közös listája, élén Dobrev Klárával
Második Reformkor Párt, élén Vona Gáborral
Mindenki Magyarországa Néppárt, élén Márki-Zay Péterrel
Momentum Mozgalom, élén Donáth Annával
Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt közös listája, élén Deutsch Tamással
Jobbik-Konzervatívok, élén Róna Péterre
Új Alternatíva Párt
Tisztelet és Szabadság Párt, élén Magyar Péterrel
Magyar Kétfarkú Kutya Párt, élén Le Mariettával
Mi Hazánk Mozgalom, élén Toroczkai Lászlóval
A Nép Pártja, élén Jakab Péterrel

A szavazólapon szerepel majd a lista sorszáma, a listát állító párt (illetve több párt esetén pártok) neve és emblémája, a szavazásra szolgáló kör, valamint a listán szereplő első öt jelölt neve.