HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Adócsalás: Ha...

Adócsalás: Hajdú Péter az elsőrendű vádlott

A showman egymilliárd forintnál is több készpénzt vett fel két olyan cég számlájáról, amelyhez papíron semmi köze nem volt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Két héttel ezelőtt még csak azt írhattuk le felelősséggel, hogy vádemelés történt Hajdú Péter producer-műsorvezető korábbi cégénél. Azóta a Magyar Hang birtokába kerültek az üggyel kapcsolatos különböző iratok, köztük a vádirat egy része, amely alapján ma már kijelenthető: június 4-én a Fővárosi Főügyészség Hajdú és két társa ellen emelt vádat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt.

Hajdú Péter cége, a Frizbi Entertainment Kft. 2010-től hat éven át készítette a Tv2 több műsorát. A pénz ömlött a Tv2-től Hajdú vállalkozásához, csakhogy porszem került a gépezetbe, amikor 2016-ban a NAV egyik ellenőrzési főosztálya adóellenőrzést indított Hajdú műsorgyártó cégénél, két évet, 2014-et és 2015-öt vizsgálva. Az adóhatóságnak gyanús lett ugyanis két kft., amely a Hajdú-cégnek állított ki számlákat.

Az egyik ilyen beszámlázó cég az F és J Picture Kft., amelytől 2015-ben Hajdúék 356 millió forintnyi számlát fogadtak be, ami után 96 millió forint áfát vontak le befizetendő adókötelezettségükből. A másik cég pedig a Peon Team Kft., ettől is fogadott be számlákat, mégpedig 163 millió forint értékben, és így 44 milliónyi adót nem fizettek be. A Peon Team még azt követően is állított ki számlákat, hogy az adószámát törölték az adókötelezettségek elmulasztása miatt, és a cégbíróság 2014 májusában kényszertörlését elindította.

Hajdú Péter lesz a Mészáros-tévék vezetője

A cég ügyvezetője a büntetőeljárás harmadrendű vádlottja, A. Zsanett volt. A nő megannyi adótartozással terhelt, felszámolással vagy kényszertörléssel megszűnt cégben is töltött be szerepet.

(…)

A vádemelés részleteit és a teljes cikket keresse a Magyar Hang legfrissebb, július 3-án megjelent 2020/27. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 27. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,735lájkolóTetszik
3,783követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Jourová: Brüsszel az év végéig reflektálhat a veszélyhelyzet idején hozott kormányzati intézkedésekre

Szél Bernadett levelére válaszolt az Európai Bizottság alelnöke. A Bizottság aggódik a rémhírek terjesztésével kapcsolatos új rendelkezések miatt.