3,5 milliós bírságot kaptak a vasárnapi és hétfői tüntetés szervezői

3,5 milliós bírságot kaptak a vasárnapi és hétfői tüntetés szervezői

A Hősök terén a nyitást sürgetők (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

3,5 millió forint bírságot kaptak összesen a vasárnapi és a hétfői Hősök terei tüntetés szervezői – derül ki a Le az Adók 75%-ával párt közleményéből. Mint írták, „Ecsenyi Áront 2 millió forintra, testvérét Szilárdot, a két gyermekes apukát 1,5 millió forintra büntették.” Hozzátették, ez nem tántorítja el őket, a határozatot meg fogják támadni, és további akciókat szerveznek.

Mint arról beszámoltunk, hétfőn ugyanott, a fővárosi Hősök terén folytatták az éttermek bezárása miatti tiltakozást a vendéglátó szektorban dolgozók, ahol vasárnap elkezdték. A rendőrség ismét megjelent a helyszínen és igazoltatásokba kezdett, volt, akit meg is motoztak, később azonban elfogyott a lendület, és a rendőrök már csak szemlélői voltak az eseményeknek. A 100-150 résztvevő előtt a szónokok leginkább arról beszéltek, hogy dolgozni szeretnének.