A kifeszítőrúd okozott súlyos sérülést a Richter Cirkuszban

A kifeszítőrúd okozott súlyos sérülést a Richter Cirkuszban

Fotó: Facebook/Richter Florian Cirkusz

Fotó: SZILAGYI DAVID

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Súlyos sérülés történt szombat délután a lengőtrapéz produkció során a Richter Florian Cirkusz soproni rendezvényén. A Telex egy olvasója nézőként vett részt az eseményen, a balesetet pedig úgy írta le: „Először a cirkusz négy pontjára 2,5 méteres fémrudakat feszítettek ki, erre tették rá a védőhálót. Az utolsó artista tripla szaltót ugrott, a vele szembeni légtornász viszont nem tudta őt elkapni, lezuhant a hálóba. A cölöp ekkor elengedett és erőből a közönségbe csapódott”.

A kifeszítőrúd nagy erővel a közönségbe csapódott, még az ötödik sort is elérve. Sírás és sikítás hallatszott, a tömeg megindult rögtön kifelé.

A Telex olvasója azt írta, megfigyelték az előadás első részében, hogy még védőháló sincs a légtornászok alatt. Amint kiértek, hívták a mentőket, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy már a cirkusz is riasztotta őket. A Richter közleményében azt írta, egyből mentőt hívtak, az orvosi ellátás a baleset után nem sokkal folyamatban volt. A cirkusz szombat délután hatkor kezdődő előadását ezt követően nem tartották meg, de a vasárnapit már meghirdették. „A történtek teljesen letaglóztak bennünket is, a Richter Flórián Cirkusz vezetősége és teljes társulata őszinte sajnálatát és aggódását fejezi ki és mihamarabbi felépülést kíván a balesetet szenvedő nézőjének!” – közölte a Richter Flórián Cirkusz.

A cirkusz vezetősége együttműködik a hatóságokkal a baleset okainak felderítésében, továbbá azonnali belső intézkedéseket léptettek életbe, hogy elkerüljék a hasonló eseményeket a jövőben.