A Medián 23 százalékot mért Vitézy Dávidnak

A Medián 23 százalékot mért Vitézy Dávidnak

Vitézy Dávid (Fotó: Facebook/Vitézy Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergely magabiztosan győzne egy mostani főpolgármester-választáson a Medián friss mérése szerint, ám az indulását továbbra is mérlegelő Vitézy Dávid is aránylag magas értékkel rendelkezik.

Az LMP megbízásából készült és a 24.hu birtokába került kutatás alapján Karácsony Gergelyre 37 százalék voksolna, míg a második helyen álló és az indulását egyelőre csak fontolgató egykori közlekedési államtitkár, Vitézy Dávidra 23 százalék. A felmérésben kérdezték a Fidesz-KDNP jelöltjét is, ám egyelőre név nélkül, hiszen a kormánypártok továbbra sem jelentették be, hogy ki lesz a jelöltjük. Mindenesetre az egyelőre ismeretlen induló 21 százalékos támogatottsággal bír.

A Válasz Online-on kedden megjelent egy ugyancsak az LMP megbízásából készült, ám már a Pulzus közvéleménykutató által készített felmérés, ott Karácsony Gergelyt 38 százalékra mérték, Vitézy Dávidot pedig 16-ra.

A közlekedéssel és gyakran a fővárosi közösségi közlekedéssel is foglalkozó Vitézy Dávid neve hetekkel ezelőtt merült fel, amikor kiderült, hogy az LMP tárgyal vele egy esetleges főpolgármester-jelöltségről. Később Ungár Péter, az LMP társelnöke, illetve maga Vitézy Dávid is megerősítette, hogy valóban zajlanak ilyen beszélgetések, az egykori államtitkár azonban továbbra sem döntött. Felmerült az is, hogy miután az Orbán-kormány korábbi államtitkáráról van szó, esetleg a Fidesz is beállhatna mögé, pláne úgy, hogy továbbra sem jelentették be, kit indítanak. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrég azt mondta, hogy lesz saját jelöltjük, akit márciusig megneveznek.