A Szigeten balhézó milliárdos hoteljében rendezik a fideszeseket felvonultató Tranzit fesztivált

A Szigeten balhézó milliárdos hoteljében rendezik a fideszeseket felvonultató Tranzit fesztivált

Deutsch Tamás egy korábbi Tranziton (Forrás: Tranzit/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Szigeten korábban a hírek szerint balhézó milliárdos, Szetlik Gergő által vezetett tihanyi szállodában veszi kezdetét csütörtökön a fideszes holdudvart felvonultató Tranzit fesztivál. 

A rendezvény fő programja egyértelműen Orbán Viktor beszéde pénteken délután fél hattól – a kormányfő tizenegy év után jelenik meg újra itt –, a miniszterelnököt a kormányzati kommunikációt rendre ismétlő és terjesztő Megafon egyik embere, Bohár Dániel fogja kérdezni. Érdekesnek ígérkezik még a nyilvánosság számára teljesen elérhetetlen Rogán Antal megjelenése is, aki pénteken délelőtt „Háború és béke” címmel tart előadást, a gazdasági lehetőségekről az orosz-ukrán konfliktus árnyékában. Schmidt Mária és Kövér László közösen szerepel majd, „Kommunizmus újratöltve – A marxizmus visszanyugatosodása” címmel. Ritka alkalom, de lesznek kormány és ellenzék közötti viták is. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Márki-Zay Péterrel ül egy asztalhoz „Merre tovább, melyik úton?” címmel, ez lesz talán a legnagyobb érdeklődésre számot tartó összecsapás. De Rétvári Bence belügyi államtitkár is vitázik a jobbikos Lukács Lászlóval az emberi erőforrás-politikáról, Hollik István fideszes kommunikációs igazgató a momentumos Bedő Dáviddal, míg európai kérdésekről a kormánypárti Hidvéghi Balázs a szintén momentumos Tompos Mártonnal.

Érdekesség, hogy a Tranzit szervezői idén valahogy nem fektettek túl nagy hangsúlyt arra, hogy a pontos helyszínt megnevezzék, csak annyit írnak, hogy Tihany. Mindenesetre a korábbi években a Club Tihany adott otthont a rendezvénynek és az idei beharangozó videó első képkockáin is a hotel látható, az egyes előadásoknak helyet adó éttermek pedig a Club Tihany Resort Hotel és Üdülőfalu területén találhatók. A fideszes rendezvénynek otthont adó helyszín azért különösen pikáns, mert a vezérigazgatója Szetlik Gergő, aki egyébként Habony Árpád unokatestvére és egy balhés esettel került az utóbbi napokban a hírekbe. A Blikk írta meg elsőnek, hogy a milliárdosnak nevezett férfi a Sziget fesztiválon állítólag ellenszegült a biztonságiaknak és később a rendőröknek is, kormányközeli kapcsolataival fenyegetőzött, az intézkedés közben pedig a karja is eltört. Később Szetlik Gergő ügyvédje közleményt adott ki, amely szerint „a sajtóban megjelent állítások, híresztelések nem felelnek meg a valóságnak”. Azt írta, hogy nem volt bilincselés, és az iratok nem tartalmaznak olyan tényt, adatot, mely szerint ügyfele baráti, rokoni, ügyvédi kapcsolataival fenyegetőzött volna. Azt is megjegyezte, hogy ügyfele nem közszereplő, alapvető személyiségi jogait súlyosan megsértették.

Újságírókat egyébként nem engednek be a fesztiválra, a szervezők ugyanakkor azt ígérik, hogy a fontosabb eseményeket a Facebook oldalukon közvetítik.

Címkék: Tranzit