Az ADOM és noÁr is kiállt az előadásában káromkodó slammer mellett

Az ADOM és noÁr is kiállt az előadásában káromkodó slammer mellett

Pankotai Lili slammer a tanárok, diákok tüntetésén október 23-án

Fotó: ADOM Diákmozgalom Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kiállt az október 23-i tüntetés egyik szervezője, az ADOM Diákmozgalom Pankotai Lili slammer mellett, akinek színpadi előadásában káromkodás is elhangzott. Pankotai Lili emiatt több helyről is kapott kritikákat, saját iskolája, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium igazgatója közleményben határolódott el tőle. Nyisztor Zsolt azt írta, messzemenően elutasítják diákjuk felszólalása „minden, a keresztény értékekkel össze nem egyeztethető tartalmát és narratíváját”.

Ezt követően szólalt meg a Diákmozgalom a közösségi oldalán. Azt írták, hogy a folyamatos társadalmi feszültség generálása ezt teszi a tizenévesekkel, ha semmibe veszik a mondanivalóját. Mert ha nem hallgatják meg, ha csírájában elfojtják a vitát, akkor az ember egyre kétségbeesettebb vagy egyre dühösebb lesz – fogalmaztak. Szerintük ez utóbbi történt. Ezt jelenti, hogy egy jogosan dühös diák bátran kiállt a saját véleménye mellett, aminek tartalmával egyetértve mi is kiállunk mellette. Hozzátették, azok, akik trágár kifejezésekkel nyilvános, online lincselésbe kezdtek Lili ellen, gondolják végig, hogy pontosan mi is a bajuk az elhangzott slammel.

NoÁr mozgalma is megvédte

Bejegyzést tett közzé a noÁr művésznéven is alkotó Molnár Áron színművész is. Ebben arról írt, hogy ő kérte fel Pankotai Lilit a tüntetésen való fellépésre a „JÖVŐ” című slamjének előadására, miután hallotta a produkciót a Youtube-on. A művész úgy fogalmazott, hogy ez a slam bizonyítja a jövő generációjának bátorságát, tántoríthatatlanságát és dühét. „Nem a káromkodások miatt. A káromkodás az eszköz, amivel aláhúzzuk a mondandónkat. (Bayer Zsolt írásai és megnyilvánulásai után hadd ne kelljen több szót ejtenem a káromkodásokról). Itt a tartalom a fontos” – jegyezte meg.

Megszólította a diák produkciójától elhatárolódó igazgatót is. „Mégis milyen alapon határolódik el az iskola? Lili az iskoláját képviselte október 23-án? Nem. Az iskolájában mondta ezt el? Nem. – írta. Majd szintén az igazgatónak címezve azt kérdezte: Ön szerint nem omlott össze az oktatási rendszer? Ön szerint a pedagógusok bére megfelelő? Ön szerint nem felháborító, hogyha valaki kritikus hangot üt meg a kormánnyal szemben, az azonnal karaktergyilkosság áldozata lesz a kormánymédia által?

Később noÁr az igazgatónak címzett kérdései sorában felvetette azt is, hogy elutasította-e nyilvánosan, amikor Szájer József szexbotrányba keveredett? Elutasította nyilvánosan, mikor Kaleta Gábornál 19 ezer gyermekpornográf képet találtak? Elhatárolódott, mikor Borkai Zsolt egy jachton vett részt egy orgián? Ők mind a keresztény konzervatív értékrend pusztítói. Tilos összekeverni őket a kereszténységgel, tőlük valóban el lehet határolódni. De egy érettségiző diáktól, aki élt a szabad véleménynyilvánítás jogával elhatárolódni? Arányos ez? – kérdezte.

Majd közölte: a noÁr Mozgalom minden tagja teljes mellszélességgel kiáll Pankotai Lili mellett és mindent meg fognak tenni, hogy be tudja fejezni a gimnáziumi tanulmányait.