„Az érintettek lelkesen fogadták az orosz vakcinát”

„Az érintettek lelkesen fogadták az orosz vakcinát”

Ágoston Sándor fõorvos beolt egy nõt az orosz fejlesztésû Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyaggal Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórházban 2021. február 20-án (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A veszprémi oltóponton kedvezőek a tapasztalatok, mindenki időre megérkezett, az érintettek lelkesen fogadták az orosz vakcinát – ezt mondta az MTI tudósítása szerint Bujdosó László a veszprémi Csolnoky Ferenc kórház osztályvezető főorvosa a közmédiában. A megyébe 655 ember beoltására alkalmas orosz vakcina érkezett, amivel a hétvégén folyamatosan oltanak, a krónikus betegséggel nem rendelkező, 60-74 év közötti idősebb korosztályban.

Bujdosó László azt mondta, hogy alapvetően nem különbözik a Szputnyik a többi vakcinától. A két oltást 21 nap különbséggel adják be. A gyártó vállalása szerint ez az oltóanyag két évig nyújt védettséget.

A Szputnyik vakcinával már országszerte zajlanak az oltások. Három hónap alatt 1 millió ember beoltására elegendő vakcina fog érkezni Oroszországból. Az első, 20 ezer oltására elég szállítmány február elején meg is érkezett, amelyet jelenleg a regisztrált 60 év felettiek oltására használnak a megyei kórházak oltópontjain.

A napokban Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora is a Szputnyik vakcináját kapta meg. Akkor azt mondta, hogy az intézmény vezetése és munkatársai ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet az oltások biztonságosságára.