Az MSZP több mint 80 ezer konzultációs ívet juttatott el az aHangnak

Az MSZP több mint 80 ezer konzultációs ívet juttatott el az aHangnak

Szalóki Viktor, az aHang szóvivője és Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke tart sajtótájékoztatót 2024. január 30-án. (Fotó: MSZP Sajtóosztály)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több ezer MSZP-s aktivista és közel százezer választópolgár segítségével gyűlt össze az a több mint nyolcvanezer konzultációs ív, amit Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke adott át kedd reggel Szalóki Viktornak, az aHang szóvivőjének a szervezet irodájában. 

Kunhalmi Ágnes a sajtótájékoztatón elmondta, pártja elsőként csatlakozott a gyűjtéshez és néhány hét alatt összegyűjtött több mint 80 ezer ívet. Azt is ígérte, hogy ninden további ívet, amely még a napokban beérkezik az MSZP hálózatához, el fogják juttatni az aHang irodájába, a gyűjtés ugyanis január 31-ig tart. – Mindazok, akik az aHang és az MSZP által összegyűjtött több százezer konzultációs ívre cinikusan legyintenek, miszerint ettől még nem bukik meg a rendszer, lenézik mindazon emberek, aktivisták ezreinek és ellenzéki szavazók százezreinek erőfeszítéseit, amellyel kifejezték az Orbán-rendszerrel szembeni ellenállásukat – jelentette ki az ellenzéki politikus. Kunhalmi álkonzultációnak nevezte a Fidesz által indított legújabb nemzeti konzultációt: szerinte ezt bizonyítja, hogy a kormány bevallása szerint másfél millió konzultációs ívet küldtek vissza, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi Fidesz-tábor 40 százaléka sem töltötte ki az íveket.

Az aHang és az Egységes Diákfront december 4-e óta gyűjti az üres nemzeti konzultációs íveket, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy „fontosabb és relevánsabb társadalmi ügyekben kellene párbeszédet folytatni a demagóg kérdések helyett”. Szalóki Viktor, az aHang szóvivője most elmondta, hogy az ellenkonzultációs kampány volt a 2022-es választás óta a legnagyobb összefogás az ellenzéki oldalon: több mint 10 ezer ember segédkezett, és több mint 600 ember vállalta személyes lakcímét az ívek gyűjtésére, valamint számos üzlet, vállalkozás segített leadópontként, hasonlóan a szakmai és civil szervezetekhez.