Borkaival viccelt a győri polgármester: „Nem megyünk az Adriára”

Borkaival viccelt a győri polgármester: „Nem megyünk az Adriára”

Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján 2019. október 15-én. A Fidesz helyi szervezetének elnöke bejelentette, hogy kilép a pártból (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap este jelentette be az ATV Heti Napló című műsorában egy exkluzív interjúban Borkai Zsolt, a szexbotránya miatt korábban lemondott fideszes polgármester, hogy 2024-ben ismét indul a városvezetői címért Győrben. A város egykori polgármestere 2019-ben azután volt kénytelen lemondani, hogy nyilvánosságra kerültek a felvételek egy adriai hajókázásról, ahol többek között bizalmasa és üzleti partnere, Rákosfalvy Zoltán valamint prostituáltak társaságában múlatta az időt.

Borkai az interjúban úgy fogalmazott, hogy évekig maga alatt volt, azt se tudta, hogyan éli túl a történetet, de mostanra elengedte az egészet, és egy ideje már nyíltan tud beszélni arról, hogy mi zajlott 2019-ben. Arról is beszélt, hogy a botrány kirobbanása előtt egy nappal Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója hívta fel a hírrel, egyébként is ővele tartotta vele a kapcsolatot ez ügyben a Fideszből. Borkai még azt is kijelentette, hogy Orbán Viktorral sem a botrányát megelőző időszakban, sem azt követően nem beszélt, ugyanakkor azt már nem volt hajlandó elárulni, hogy a 2019-es választási győzelme után ki kérte meg a Fidesz részéről, hogy mondjon le a posztjáról. Arról viszont száz százalékig meg van győződve most is, hogy az ellenzék állt a felvételeket kiszivárogtató Az ördög ügyvédje blog mögött.

Az ominózus adriai út kapcsán arra is kitért, a videó és a képek azért készülhettek, mert sokat ittak, kábítószert azonban – hangsúlyozta – nem fogyasztottak. „Az biztos, hogy nőket többet nem viszünk a hajóra” – vonta le a következtetést Borkai, és arról beszélt, hogy a részt vevő férfiak közül többekkel megszűnt a kapcsolata, de van, akivel barátságban maradt.

Borkai saját bevallása szerint azért indul most függetlenként, mert jobboldali értékek mentén, de az országos politikától elvonatkoztatva szeretné vezetni a várost, azaz nem kíván állást foglalni a városvezetői tevékenységen túlmutató ügyekben. Korábbi fideszes párttársaival már nem tartja a kapcsolatot.

Már vasárnap napközben reagált Dézsi Csaba András jelenlegi fideszes polgármester a Borkai indulásával kapcsolatban már korábban terjengő pletykákra. Egy Borkai-viccel nyitotta meg ugyanis videóját – írja az Ugytudjuk.hu. „Győrben mindig hírérték, ha egy polgármester hajóba száll, de ne tévesszen meg senkit az, hogy én is hajóba szállok, teljesen más célból, más helyszínen, nem megyünk az Adriára” –  Borkai adriai szexorgiával egybekötött jachtozására utaló szavakkal vezette fel a polgármester, hogy hajóra szállva mérte fel a város vizeit.