Célt ért Varga Judit feljelentése: nyomoznak az ördög ügyvédje állításai miatt

Célt ért Varga Judit feljelentése: nyomoznak az ördög ügyvédje állításai miatt

Varga Judit és Völner Pál az Országház Nagy Imre termében 2019. július 4-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyomozás indult a Varga Judit feljelentése ügyében, amit az igazságügyi miniszter azt követően tett, hogy „Az ördög ügyvédje” Facebook-oldalon megjelentek vele kapcsolatban állítások – derül ki a Fővárosi Főügyészség szerdán reggel kiadott közleményéből, amelyet a Blikk idéz.

A közlemény kifejti: Varga Judit nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az ügyészségen. A miniszter feljelentés szerint 2021. december 27-én ismeretlen elkövető „Az ördög ügyvédje” elnevezésű közösségi oldalon valótlan állításokat tett a szexuális orientációjára vonatkozóan, valamint arról, hogy egy korrupciós ügyben közvetlenül érintett.

Varga Judit indítványozta, hogy a magánvádas eljárásban az ügyészség a vád képviseletét vegye át, amelyet a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség meg is tett, és a nyomozást nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt elrendelte. A nyomozás a Budapesti Rendőr-főkapitányság feladata lesz.