Hivatalos: Gulyás Gergely kerül a családpolitika élére

Hivatalos: Gulyás Gergely kerül a családpolitika élére

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2021. november 18-án. MTI/Bruzák Noémi

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hivatalossá vált, amire eddig csak kijelentésekből lehetett következtetni: Gulyás Gergely örökli a családpolitikával kapcsolatos feladatokat az államfőjelölt Novák Katalintól. A Magyar Közlönyben csütörtökön közzétett kormányrendeletben az áll, hogy a családokért felelős tárca nélküli miniszter általános jogutódja a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A rendelet január elsején lép hatályba.

Novák Katalin korábban már beszélt arról, hogy Gulyáshoz kerül a családok ügye, a választásokig az ő irányításával dolgozik majd a két államtitkára és a teljes szakmai csapat. Mindebből a hvg.hu szerint az derül ki, hogy a megürült családügyi tárca nélküli miniszteri tisztséget nem tölti be külön személy.

A Magyar Közlönynek ugyanebben a számában jelent meg az eddigi minisztert felmentő köztársasági elnöki határozat is, amelyben – a hétköznapi kommunikációtól eltérően – a politikust a miniszteri rendeletei aláírásában is szereplő hivatalos nevén, Veresné Novák Katalinnak nevezi Áder János.