Gyurcsány: A kormánypárt csak gügyörészik Őszödöt szótagolva

Gyurcsány: A kormánypárt csak gügyörészik Őszödöt szótagolva

Gyurcsány Ferenc 2021. március 7-i videójában (Forrás: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tíz hónappal a választás előtt róluk, illetve az előválasztásról beszél az ország, nem arról, amiről Orbán Viktor szeretne – közölte a Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök az ellenzéken belüli vetélkedésről írt, arra jutva, hogy az a végső győzelmet garantáló egyik leghatékonyabb eszköz.

A Demokratikus Koalíció vezetője a „sokféleség kompromisszumára épülő kormányzást” az „egyszemélyi hatalommal” helyezte szembe, kijelentve, hogy ők igenis az előbbit szeretnék. A posztjában ezt követően arról dilemmázott, egy ilyen egyesült ellenzék miként fog tudni együtt dolgozni, milyen eséllyel sikerül kompromisszumokra jutni. Az előválasztás szerinte egy tökéletes eszköz arra, hogy a törvényszerűen és elkerülhetetlenül felmerülő vitákat intelligens módon oldják fel.

– Itt is létrejönnek pártközi megállapodások egy, kettő vagy több párt között, de semmi baj, ha nincs teljes egyetértés. Akkor majd eldöntik a választók. Aztán senki sem sértődhet meg. Ez egy kitűnő konfliktusfeloldó döntési mechanizmus – közölte Gyurcsány, aki szerint ezzel már most arról beszélnek az ellenzék pártjai, jelöltjei, hogy milyen Magyarországot szeretnének. Eközben viszont a kormánypárt „még csak gügyörészik Őszödöt szótagolva”, tette hozzá.