Gyurcsányból Putyin, Márki-Zayból Orbán lett

Gyurcsányból Putyin, Márki-Zayból Orbán lett

Átragasztották a Momentum aktivistái a kormány plakátjait (Forrás: Momentum/Facebok)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Átragasztotta vagy ahogy a Momentum hívja, kijavította a kormány több plakátját a párt néhány aktivistája. Azokról a hirdetésekről van szó, amelyek Gyurcsány Ferencet és Márki-Zay Pétert ábrázolják azzal a szöveggel, hogy „A főnöknek van egy új klónja”. A momentumos aktivisták Gyurcsány Ferenc helyére Vlagyimir Putyin, Márki-Zay Péterére pedig Orbán Viktor arcát ragasztották azzal a felirattal, hogy „Itt az új Putyin-show!”.

A párt arra reagált ezzel, hogy Orbán Viktor Moszkvába utazott Vlagyimir Putyinnal tárgyalni. Mint írták, „Orbán évek óta Putyin egyik leghűbb követője, ezzel kiszolgáltatva neki Magyarországot”. Habár a miniszterelnök 2007-ben még úgy nyilatkozott, hogy nem szabad megengedni, hogy Magyarországot a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék az oroszok, ma már az orosz gázt tekinti a rezsicsökkentés kulcsának. A Momentum szerint tehát „Orbán Viktor úgy táncol, ahogy Vlagyimir Putyin fütyül”.

A kormány Gyurcsány-show-s szlogenjére reagálva úgy fogalmaztak, hogy a magyarok sajnos évek óta a Putyin-show-t nézik, sőt, sajnos a modern színházakhoz hasonlóan már nem csak nézők, de szereplői is. – A főnök Putyin, a mini klón pedig Orbán Viktor – közölték.