Háború, béke, infláció – ezekről is beszéltek Orbán Viktorék a kormányülésen

Háború, béke, infláció – ezekről is beszéltek Orbán Viktorék a kormányülésen

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban tartott kormányülésen 2023. július 26-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével szerdán is megtartották a kormányülést a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az ülésen áttekintették az ukrajnai háború legfrissebb fejleményeit, a béke és a tűzszünet érdekében a közeljövőben teendő diplomáciai lépéseket.
Elhangzott: a gazdaság terén jelenleg az infláció letörése a legfontosabb feladat, ennek érdekében a kormány hatásos intézkedésekről döntött például a boltok kötelező akciózásáról és az online árfigyelő rendszer bevezetéséről. –A kormányülésen megvizsgálták az infláció elleni harc eddigi eredményeit, és megvizsgálták, milyen további lépéseket kell tenni az egyszámjegyű infláció mielőbbi elérése érdekében – mondta Havasi Bertalan.

Orbán Viktor szombati tusványosi beszédében is beszélt az infláció letöréséről, erről itt írtunk.

Címkék: Orbán Viktor