Időpontfoglalás nélkül intézhetők a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügyek

Időpontfoglalás nélkül intézhetők a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügyek

Védettségi igazolvány (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőtől már előzetes időpontfoglalás nélkül is intézhetőek a védettségi igazolványokkal kapcsolatos ügyek a kormányablakoknál – közölte az operatív törzs az RTL Klub Híradójával.

A csatorna beszámolója szerint van olyan nézőjük, aki egészségügyi dolgozóként még januárban, az elsők között kapta meg az oltást. Védettségi igazolványt azonban azóta sem kapott. Mint mondta, összesen nagyjából száz alkalommal próbálkozott telefonon a kerületi kormányhivatalnál, az ügyfélkapun keresztül is feltöltötte már a hivatalos papírokat, mégsem jutott sem válaszhoz, sem az igazolványhoz.

Azok sincsenek könnyű helyzetben, akik külföldön kapták meg az oltásukat. Így járt a Magyar Hang lapigazgatója is, aki már március végén megkapta a második dózis Pfizert, azonban Romániában. Habár megvan a román Egészségügyi Minisztérium hivatalos oltási bizonyítványa is, itthon azóta sem kapott védettségi igazolványt. Egy hivatalnoktól egyszer azt a választ kapta, „a jogalkotó nem gondolt erre az eshetőségre”.