Jakab Péter: Soha többé előválasztást!

Jakab Péter: Soha többé előválasztást!

Jakab Péter és Márki-Zay Péter 2022. január 13-án. (Fotó: Jakab Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fellángolt a vita Márki-Zay Péter, illetve a Demokratikus Koalíció és Jakab Péter között a korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt egy friss interjúja kapcsán. Fókuszban a választási vereség és a dohányzás.

Ők nem azok, akiknek az elfordulása fájdalmat okoz – ezekkel a szavakkal reagált Márki-Zay Péter a Blikknek adott interjújában arra, hogy a választási kudarc után mind Gyurcsány Ferenc, mind pedig Jakab Péter ellene fordult. Majd folytatta is, hogyan látja őket. – Gyurcsány és Jakab már pisilni is együtt ment ki a pártelnöki értekezletekről, dohányozni is szinte kézen fogva mentek, látszott, hogy nagyon szoros kapcsolat formálódott közöttük. Jakab részt se vett a kampányban, péntekenként és szombatonként nem ment sehova a magánéletre hivatkozva. Gyurcsány pedig már jó előre közölte velem, hogy ha elveszítjük a választást, én leszek a hibás. Szóval nem lepődtem meg – fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc egyelőre ugyan nem, párttársa, Arató Gergely ugyanakkor reagált a fenti mondatokra, legalábbis a közös cigizésekre. – Ez már azért sem lehetséges, mert egyikük sem dohányzik – írta, hozzátéve, hogy ráadásul az interjúban ez volt a legkevésbé kártékony valótlanság.

Jakab Péter szintén kiemelte, hogy nem dohányzik és bírálta a kampányból való kimaradására vonatkozó szavakat is. – A valóság az, hogy a kampányban több mint 130 utcafórumot tartottam – írta.

Márki-Zay Péter az interjúban beszélt az Egyesült Államokból érkező pénzekről is, amelyek kapcsán több vizsgálat is folyamatban van és amelyről az ellenzéki pártok állítják, hogy nem tudtak róla. – Utoljára akkor tudtak róla az ellenzéki pártok, amikor maguknak követelték az összeget, ami maradt. Amikor letámadott minket a Fidesz, hirtelen mindent letagadtak – mondta a politikus. Arra a kérdésre, hogy ezek szerint hazudnak a pártok, már árnyalt a megfogalmazásán azzal, hogy „a magyar sajtóban is megjelent a szerződés már a választások előtt, hogy támogat minket az Action for Democracy. Hogy tudtak-e erről? Könnyen lehet, hogy nem olvasták a sajtót, nem tájékozódtak.”

Jakab Péter szerint – aki akkor a Jobbik elnöke volt – azonban nem tudtak a külföldi pénzekről. – Akárki is fizette MZP-t, a Fidesznek tett vele szívességet, nem az ellenzéknek – írta. Majd azt is felvetette, hogy nehéz ezek után megmondani, hogy mi különbözteti meg „ezt az embert a folyamatosan hazudozó Fidesz-médiától”. – Soha többé előválasztást! Ha kinyitod az ajtót, könnyen lehet, hogy a Fidesz jön be rajta – összegezte. 

 

Címkék: Magyar Hang