Jedermann: Július óta vegzálnak minket

Jedermann: Július óta vegzálnak minket

A "zárva" felirat, amit a vegzálások hatására tett ki a Jedermann (Fotó: Jedermann/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Július óta folyamatosan vegzálja a céget a Ferencvárosi Közterület-felügyelet – állította vasárnapi Facebook-posztjában a Jedermann tulajdonosa. Boskovics Gábor szerint „nem a munkájukat végzik a hatóságok, ez már nem az.”

A tulajdonos azt írta, az alkalmazottakról és a vendégekről készített fotókból kiállítást lehetne rendezni. Igaz, ez a fajta „dokumentálás” szerinte a nyári posztja óta megritkult, „már egy héten nem történik meg ötször”, ellenben azóta is folyamatosan ellenőrzik az engedélyeiket, amelyekkel egyébként minden rendben van.

A tulajdonos közlése szerint szabálykövető helyként működnek, betartják a koronavírus-járvány miatt kötelező 11 órás zárást. Így tettek szombat este is, a poszt szerint 23:40-kor mégis kiérkeztek a közterület-felügyelet emberei, akik azt bizonygatták, hogy a hely valójában nincs zárva. Mindezt úgy, hogy fizikailag már bezártak, a székek az asztalokon voltak, a személyzet takarított, és nem tartózkodott bent vendég. A Jedermann poszt alatti hozzászólásából kiderült, a közterületeseket az zavarta, hogy nem volt kinn egy „zárva” tábla. „Én elmondtam, de zárva vagyunk. Ez a párbeszéd: a hamis állítás – és cáfolatom még négyszer ismétlődött meg... de a legrosszabb nyolcvanas évekbeli hatósági stílusban. Majd jegyzőkönyvet vettek fel, amiben nem tudom mi áll” – írta a tulajdonos, aki szerint a ferencvárosi közterület-felügyelet „egy elszabadult ágyúgolyóként működő hatóság.”

https://www.facebook.com/jedermann.budapest/posts/3679010485451587

Boskovics szerint tíz éve becsületesen működnek, és a tavaszi válságot is vendégeik adakozásából élték túl, az államtól viszont nem kapnak semmilyen segítséget. „A vendéglátó helyek sorban mennek csődbe, mi életben vagyunk, hagyjanak is minket életben és legalább ne akadályozzanak. (…) Ezennel tisztelettel megkérem Ferencváros önkormányzatát, az Fvkf illetékeseit, az ismeretlen állítólagos titokzatos bejelentőt, tegyenek lehetővé egy közös találkozót, mert elég volt!”– üzente a Jedermann tulajdonosa.

Az üzlet azóta egyébként beszerzett egy „zárva” feliratot, amelyről képet is közölt Facebook-oldalán. Mint az ironikus hangvételű bejegyzésben olvasható: „Örömmel osztjuk meg, hogy 10 év után van immár ZÁRVA táblánk! Megtekinthető minden este 23:00 órától reggel 8:00 - ig. A köztes időben nyitva vagyunk és mindenkit szeretettel várunk! (Tudja-e valaki, hogy NYITVA tábla is kötelező-e, vagy elég hogy nyitva van az ajtó?)"

A posztban írottakkal kapcsolatban kerestük a ferencvárosi közterület-felügyeletet, illetve a ferencvárosi önkormányzatot. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Frissítés: Megkeresésünkre a ferencvárosi önkormányzattól az MKKP-s alpolgármester, Döme Zsuzsanna hozzászólására hívták fel a figyelmünket. Ő többek között azt írta: „Nyilván nem célja az Önkorinak a vendéglátósok idegelése. Ha valami probléma adódik egy hellyel, azt a köv időszakban gyakrabban ellenőrzik. A Jedermannál az (idén ingyenes) terasz engedély meg nem kérése volt ilyen, illetve jött lakossági bejelentés is. (...) Megnéztem az elmúlt 2 hónap ellenőrzéseit is. A Jedermann felső-középkategóriás a maga 14 alkalmával. Vannak, akiket kétszer, másokat 7-10 alkalommal és voltak, akiket húsznál többször ellenőriztek. (...) Szombaton a térfigyelőt figyelők küldték őket, az utcán italozó fiatalok miatt, plusz a napi feladatukban is benne volt a Jedermann (és másik 6 hely). Az, hogy vsz nem a közteresek a legjobb kommunikátorok, tény. A velük lévő civil egy momentumos külső bizottsági tag volt, aki valószínűleg mediálhatott volna picit a helyszínen. Sajna nem tette. Annak utánajárok még, hogy ha fokozott ellenőrzés indul, lehetne-e szólni a tulajoknak is, hogy ne legyen ok összeesküvésre gyanakodni. És persze megértem, hogy feszült időszak ez nektek is és sajnálom, hogy olyan sokat kellett számolni. :))) Hajrá Jedermann!"