Jeszenszky Géza: A kormány fékezi hazánkat abban, hogy a nyugati jólét felé haladjon

Jeszenszky Géza: A kormány fékezi hazánkat abban, hogy a nyugati jólét felé haladjon

Jeszenszky Géza (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A külpolitikában konszenzusra van szükség, ő pedig külügyminiszterként még arra törekedett, hogy az ellenzék egyetértsen vele – hangzott el Jeszenszky Gézától a KlikkTV műsorában. Az egykori politikus azt mondta, még ma is érvényesnek kellene lennie a kilencvenes évek külpolitikai célkitűzéseinek, Orbán Viktor viszont szembemegy azokkal.

Az Antall-kormány külügyminisztere szerint Orbán Viktor tehet arról, hogy sokan, akik korábban nem értettek egyet, most egy oldalon állnak. A rendszerváltáskori eredmények és eszmék veszélyben vannak, sőt, még rosszabb is lehet a helyzet. Jeszenszky úgy látja, sem a rendszerváltáskor, sem az unióhoz való csatlakozáskor nem vártuk, hogy egyszer egy kormányunk azt mondja majd: el kell foglalnunk Brüsszelt. Jeszenszky szerint a mostani kormány fékezi Magyarországot abban, hogy a nyugati jólét felé haladjon. Az ország szekere szerinte a szakadék felé tart, de még meg lehet állítani.

Jeszenszky azt is mondta, hogy Magyarország ma egy trójai faló az Európai Unióban. Orbán teljesen unióellenes politikát folytat – fogalmazott a volt külügyminiszter.