Karácsony Gergely szerint továbbra is zéró tolerancia kell az ittas vezetéssel szemben

Karácsony Gergely szerint továbbra is zéró tolerancia kell az ittas vezetéssel szemben

Ütközésben összetört motorkerékpár Budapest XI. kerületében, a Budaörsi úton 2023. július 27-én. Egy személyautó ütközött a motorossal, a motoros a helyszínen életét vesztette (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Bízik benne, hogy a hír a zéró tolerancia felülvizsgálatáról hírlapi kacsa marad – erről írt Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán pénteken.

A politikus annak kapcsán szólalt meg, hogy egy autós összeütközött egy motorossal Újbudán csütörtök este. A sofőr segítség nyújtás nélkül elmenekült, a motoros meghalt. A férfi később feladta magát a rendőrségen, és kiderült, alkoholt fogyasztott.

A főpolgármester szerint égető szükség van a KRESZ módosítására, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tartalommal. – Ezért egyeztetést kezdeményezek a területért felelős minisztériummal a tervezett KRESZ-módosítás tartalmáról. Ahhoz, hogy nullára csökkentsük a halálos balesetek számát nem a szabályok lazítására, hanem helyenként azok szigorítására és legfőképpen a betartatására van szükség – szögezte le.