Kizárta a Momentum a helyi politikusát, mert nem Juhász Pétert támogatja

Kizárta a Momentum a helyi politikusát, mert nem Juhász Pétert támogatja

Juhász Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kizárták a Momentumból Tomos Endrét, a párt V. kerületi képviselőjelöltjét, külsős bizottsági szakértőt, miután nem a párt által támogatott polgármesterjelöltet, Juhász Pétert látná szívesen a kerület élén – erősítette meg az érintett a Telexnek. Tomos helyette Kovács Alex Gábor mellett áll ki, aki a Tiéd a Belváros nevű, helyi politikusokból álló egyesület színeiben mérettetné meg magát. 

Tomos a lapnak elmondta: „Azért indítottak ellenem eljárást, mert nem fogadtam el a párt V. kerületi jelöltállítási folyamatát és annak eredményét illetve nyilvánosan bíráltam a döntést”. Elismerte, hogy tudja, hogy a Momentum szabályzatában ütközött, amit csinált és elfogadja a pártvezetés döntését.

Tomos egy korábbi, pártvezetésnek írt levelében azzal indokolta döntését, hogy szerinte Kovács mögött létrejöhet egység. – December végére eljutottam arra az elhatározásra, hogy nekem fontosabb az ellenzéki egység megőrzése és az, hogy egy jól működő, funkcionális csapattal vágjak neki a választásoknak – írta.

Az V. kerületben is lesz egyébként előválasztás Juhász és Kovács között, erről itt írtunk.