Koronavírus: 455 új fertőzött

Koronavírus: 455 új fertőzött

Juhász Tünde tüdőgyógyász szakorvos átadja az oltási igazolást egy nőnek, miután beoltotta a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

455 új fertőzöttet igazoltak az elmúlt 24 órában, ezzel a járvány kezdete óta összesen már 829 911 főnél azonosították be a koronavírust – derül ki a járványról tájékoztató oldal legfrissebb, kedd reggeli adataiból. Elhunyt 17 többségében idős, krónikus beteg, így már 30 320 áldozatot követelt itthon a pandémia.

Jelenleg 10 269 aktív fertőzöttről tudni, 733 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 110-en vannak lélegeztetőgépen. Utóbbi két szám nem sokkal, de magasabb az előző nap ismertetetteknél. 

A tájékoztatásból az is kiderül, hogy az első oltást felvevők száma továbbra is csak alig nő, jelenleg 5 911 737-en vannak, aki legalább már egy vakcinát kaptak. Jelentős többségük – 5 682 396 fő – már túl van a második dózison is. A harmadik oltást eddig 911 ezren kérték, Orbán Viktor múlt héten azt mondta, hogy a napokban ő is élni fog a lehetőséggel.

A közleményben ismét kiemelték, hogy a koronavírus delta variánsa miatt több országban és hazánkban is újra emelkedik a fertőzöttek száma. A járvány mostani hullámában azonban nagy előny, hogy már van vakcina és a legtöbben fel is vették az oltást, amely a legerősebb védelmet jelenti a vírus ellen. A beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

Címkék: koronavírus