Koronavírus: a miniállamokat is megelőztük a halálozási listán

Koronavírus: a miniállamokat is megelőztük a halálozási listán

Lélegeztetett beteg a Székelyudvarhelyi Városi Kórházban (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szomorú listát vezetünk már jó ideje, miután lakosságarányosan hazánkban halnak meg a legtöbben a koronavírus okozta Covid-19 betegségben. Eddig azonban a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően a miniállamokkal nem számolták bele, mára azonban – a gibraltári adat lehagyásával – a teljes sorban is az első helyre léptünk – vette észre a Portfólió.  

A Worldometer adatai szerint az 1 millió főre jutó Covid-19 halálozások száma a világon Magyarországon a legmagasabb, 2799 fővel, a miniállam Gibraltár a második (2791 fő), és Csehország a harmadik (2711 fő).

Furcsának tűnhet ez az előrelépés, hiszen napról napra javulnak a járványadatok, a keddi napon mindössze 1253 új fertőzöttet jelentettek, ami a két hétnél korábbi adatnál 56 százalékkal alacsonyabb. A portál szerint azonban teljesen kiszámítható, előre látható dolog történt. Hiába szorul vissza ugyanis a vírus, a halálozások száma ezt csak lassan követi: az elmúlt egy héten is közel ezer beteg hunyt el a koronavírussal összefüggésben.

Úgy gondolják, hogy a szomorú listán elfoglalt világelső hely leginkább a magyar lakosság egészségügyi állapotára, az egyre később, egyre enyhébben reagáló magyar járványügyre valamint módszertani tényezőkre vezethető vissza.

Címkék: koronavírus