Koronavírus: elhunyt 137 beteg, ezer alá került az új esetek száma

Koronavírus: elhunyt 137 beteg, ezer alá került az új esetek száma

Oltáshoz készítik elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház oltópontján Kaposváron 2021. május 1-jén. MTI/Varga György

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedd virradóra 726 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, ezzel a járvány kezdete óta összesen 784 837 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – közölték a kormányzati tájékoztató oldalon. A keddihez hasonló alacsony esetszámra legutóbb február 2-án volt példa, amikor épp felszálló ágban volt a harmadik hullám.

Elhunyt 137 beteg, így már 28 045-en vesztették életüket a járványban.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 532 990 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 223 802 főre csökkent. 4739 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 549-en vannak lélegeztetőgépen. A lélegeztetőgépen levő betegek száma tehát 23-al, a kórházban ápoltak száma 133-al csökkent az előző napihoz képest.

A napi mintavételek száma mindössze 8408 volt, az elvégzett teszteken belül 8,6 százalék volt a pozitívak aránya, ami szintén a járvány visszaszorulásáról tanúskodik.

A beoltottak száma 4 099 495 főre nőtt, közülük 2 157 637 fő már a második oltását is megkapta.

A koronavirus.gov.hu oldalon azt írják, hogy már több mint 4,7 millióan regisztráltak oltásra és 80 százalékuk meg is kapta azt.

A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban is tudnak oltást foglalni – hívják fel a figyelmet. Egy új menüpontban már a vakcina típusára is lehet szűrni az időpont foglalásakor, de egyelőre két oltóanyag, az AstraZeneca és a Sinopharm közül lehet választani. 

Miután a beoltottak száma átlépte a 4 milliót, szombaton életbe lépett az újraindítás újabb fokozata. A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosult, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek. Számos szolgáltatás már igénybe vehető védettségi igazolvánnyal.

Mint írják, már a 16 -18 éveseket is lehet regisztrálni oltásra, és keddtől a Magyarországon élő külföldiek is tudnak regisztrálni oltásra.

Címkék: koronavírus