Magyar Péter: Orbán Viktor 2000 embert állított rám

Magyar Péter: Orbán Viktor 2000 embert állított rám

Magyar Péter a debreceni Nagytemplom előtt 2024. május 5-én (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több, egymással összefüggő, egyszerre publikált vezető cikkben foglalkozik a Rzeczpospolita című lengyel lap Magyar Péterrel – vette észre a 444.hu. Az újságnak a NER-rel szembefordult jogász úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor 2000 embert állított rá. – Az ügynökeit. De nem olyan ostobák, hogy megöljenek. Akkor forradalom törne ki Magyarországon – mondta. Arra is kitért, hogy az 1998-as Orbánhoz szeretne visszatérni, azokhoz az időkhöz, amikor a gazdaság remekül fejlődött, és semmi sem fenyegette a demokráciát”.

Arra, hogy ha kikap tőle, Orbán Viktor vajon békésen átadja-e a hatalmat, vagy autokratikus eszközökhöz nyúl, azt felelte: „Remélem, maradt benne valami a négy választást megnyerő demokratából. Úgyhogy azt szeretném gondolni, hogy átadja a hatalmat, és nem változik új Putyinná.” Azt a kérdést is feltették neki, hogy véleménye szerint a miniszterelnöknek börtönbe kell-e mennie. – Nem rajtam fog múlni – fogalmazott, majd azt is kifejtette, hogy „Orbán okos” és nem hiszi, hogy elkövetett volna bármi törvénytelenséget, hiszen könnyedén meg tud változtatni bármilyen törvényt, egy nap alatt. – A célom nem az, hogy börtönbe zárassam, hanem hogy olyan rendszerváltást érjek el, hogy az igazságszolgáltatás újra függetlenné váljon, és dönthessen Orbán sorsáról. Ma ez teljesen a Fidesztől függ – fűzte hozzá.