Orbán Viktor Magyar Péter állításairól: „Kormányzati ügyekkel foglalkozom, tévésorozatokkal nem foglalkozom”

Orbán Viktor Magyar Péter állításairól: „Kormányzati ügyekkel foglalkozom, tévésorozatokkal nem foglalkozom”

Orbán Viktor és Rogán Antal (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton a Szabadság téren, a 10 éve felállított megszállási emlékmű ellen tüntettek néhányan, amikor a 444 stábja észrevette, hogy a tüntetéshez legközelebb eső helyen, egy Michelin-csillagos étteremben Orbán Viktor éppen Rogán Antallal beszélget. A kormányfőt és propagandaminiszterét távozásuk közben kérdezték meg arról, hogy beleavatkoztak-e az ügyészség munkájába a Völner–Schadl-ügyben, ahogy azt Magyar Péter állította szerdán, miután kijött az ügyészségről.

A portál videójának tanúsága szerint először az étteremből kilépő Orbán Viktort sikerült megszólítani, akinek rögtön nekiszegezték a kérdést: Magyar Péter azt mondta, bizonyítéka van arról, hogy Rogán Antal belenyúlt az ügyészség munkájába. Mire Orbán így válaszolt: „De én a miniszterelnök vagyok”. Majd hozzátette: „Kormányzati ügyekkel foglalkozom, tévésorozatokkal nem foglalkozom”. Végül nevetve elköszönt az újságíróktól, akik utána Rogán Antalt igyekeztek hasonló kérdéssel becserkészni. A miniszter közlése szerint végigment egy büntetőeljárás, amelynek az eredményét is láthatják. Arra az újságírói kérdésre, hogy Rogán Antal kabinetfőnöke is szerepel a vádiratban és egy bizonyos „Tónit” is emlegetett Schadl György, Rogán csak annyit mondott, hogy nem tud ilyesmiről. Végül arra a kérdésre, hogy találkozott-e Schadl Györggyel, azt felelte, miközben beült a várakozó autóba: „Soha.” A videó ITT tekinthető meg.

Magyar Péter szombati Facebook-posztjában azt írta, hogy kedden 9-kor a YouTube-csatornáján és a Facebook-oldalán is közzé teszi azt a felvételt, amely szerinte korábbi állításait bizonyítja. A szerdai ügyészségi meghallgatása után Magyar azt mondta a sajtó előtt, hogy Rogán Antal vagy az emberei manipulálták az ügyészségi iratokat a Schadl-Völner-ügyben.