Prevenciós kampányt indít a készenléti rendőrség a futballszurkolói rendbontások ellen

Prevenciós kampányt indít a készenléti rendőrség a futballszurkolói rendbontások ellen

Rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 2021-es labdarúgó-Európa-bajnokság meccsein, valamint az idei labdarúgó-világbajnokság egyik, tavaly megvívott hazai selejtezőmérkőzésén a Puskás Arénában olyan szurkolói vandalizmusok történtek, melyeknek büntetőjogi következményei lettek – írta a Police.hu.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nyomozó Főosztály Erőszakos Bűncselekmények Elleni Osztálya 2021-ben több futballválogatott-mérkőzésen történt incidens ügyében is nyomozást indított.

A jövőbeli incidensek elkerülése végett közös prevenciós kampányt indít a KR NNI és a Magyar Labdarúgó Szövetség, a kampányban közreműködik a MOL Fehérvár FC csapatkapitánya, Fiola Attila is, aki hátvédként játszik a pályán. A kisfilm fő üzenete az, hogy lelkesen szurkolni egészséges, viszont a szabályokat betartva kell rajongani a csapatunkért, mivel egy rosszul célzott pohárdobás is eljárást és börtönt vonhat maga után.

A kisfilm az alábbi linken megtekinthető: