Eldőlt: az V. kerületben is tart előválasztást az ellenzék

Eldőlt: az V. kerületben is tart előválasztást az ellenzék

Kovács Alex Gábor és Juhász Péter (Fotók: Kovács Alex Gábor / Facebook, Magyar Hang / Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Megállapodtunk az időpontban: április 4-7. között kerül sor a belvárosi előválasztásra – jelentette be Kovács Alex Gábor, az egyik ellenzéki jelölt a közösségi oldalán kedden. A jelenlegi fideszes polgármestert, Szentgyörgyvölgyi Pétert ugyanakkor nemcsak ő szeretné leváltani, hanem Juhász Péter is, vagyis kettőjük között lesz előválasztás. Kovács Alex Gábor arról írt keddi posztjában, hogy a részletekkel kapcsolatban azt javasolják: a Magyar György ügyvéd vezette Civil Választási Bizottság közreműködésével állapodjanak meg ezen a héten.

Kovács Alex Gábor a Magyar Hang kérdésére úgy fogalmazott, hogy számukra elfogadható lenne az az előválasztási rendszer, mint amilyen Budafokon is lesz, ahol már van erről megállapodás. – Elszántak vagyunk, és örülünk neki, hogy megmérettethetjük magunkat – mondta. Hogy jelenleg kik támogatják őt, azzal kapcsolatban Kovács úgy fogalmazott: a pártok helyi szereplői őt támogatják, az országosak Juhászt.

Juhász Péter megkeresésünkre arról beszélt, hetek óta hiába várta, hogy Kovácsék válaszoljanak neki az előválasztás politikai kereteivel kapcsolatban, ezzel kapcsolatos kritikáját pedig az érintettnek is jelezte egy nemrég írt levelében. Például fontos lenne megállapodniuk arról, hogyan döntik el, kik induljanak az egyéni választókerületekben. Juhász szerint annak a felállásnak kell érvényesülnie, hogy aki nyer az előválasztáson, az jelölhesse ki azt is, hogy az egyéni választókerületekben kik állnak rajthoz. Kérdésünkre Kovács Alex is azt mondta, hogy annak kell csapatot állítania, aki nyer az előválasztáson. Hozzátette: ő nem tudja, hogy Juhász Péter mögött milyen csapat áll, de saját csapatát, akik a Tiéd a Belváros Egyesület színeiben kívánnak elindulni, ismeri és felkészültnek tartja.

És hogy Juhász Pétert jelen állás szerint kik támogatják? Az érintett elmondta, eddig gyakorlatilag az összes párt mögötte áll, amelyek ezzel kapcsolatos döntésüket már nyilvánosságra hozták. –  Támogat a Momentum, a DK, a Párbeszéd, az MMM, a Nép Pártján és Karácsony Gergely főpolgármester is – fejtette ki. Az MSZP és az LMP hivatalos állásfoglalását pedig még várják a kerülettel kapcsolatban. 

Az V. kerület mellett eddig egyelőre csak a XXII. kerületben biztos, hogy előválasztással döntik el, ki legyen az ellenzéki polgármesterjelölt.