Vitézy Dávid: Beszélgettünk az LMP-vel a főpolgármester-jelöltségről

Vitézy Dávid: Beszélgettünk az LMP-vel a főpolgármester-jelöltségről

Vitézy Dávid az Egyenes Beszédben (Forrás: ATV)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem mondtam igent, nem mondtam nemet sem – így fogalmazott az ATV Egyenes Beszéd című műsorában szerdán este Vitézy Dávid arra a kérdésre, hogy valóban tárgyal-e az LMP-vel egy esetleges főpolgármester-jelöltségről és ha igen, akkor hogyan áll a kérdéshez.

A hír már korábban felröppent, hogy a zöldpárt az egykori közlekedési államtitkárt szeretné Karácsony Gergely kihívójaként, majd Ungár Péter társelnök a Kompország című műsorunkban gyakorlatilag megerősítette, hogy tárgyalnak Vitézy Dáviddal a főpolgármester-jelöltségről. – Beszélgetünk Vitézy Dáviddal, de ezek a beszélgetések még nincsenek olyan halmazállapotban, hogy érdemileg nyilatkozzak róla. Vitézy Dávidot egyébként egy nagyon értelmes embernek tartom – jelentette ki a politikus.

Vitézy Dávid az ATV-ben elmondta, hogy valóban megkereste őt Ungár Péter és nagyon megtisztelőnek nevezte a felvetést. – Erre nem mondtam igent, nem mondtam nemet sem, meghallgatom, hogy az LMP mit javasolt – fogalmazott, hozzátéve, hogy a tárgyalások még nem fejeződtek be, mert el kellett utaznia. Így pedig – szavai szerint – egyelőre nincs is olyan hír, amit megoszthatna. – Nagyon szeretem ezt a várost és nagyon régóta foglalkozom azzal, hogy Budapest jobban működjön, fejlődjön, ezzel együtt ez egy nagyon nagy döntés – mondta, kiemelve, hogy nem szeretné a döntést elhamarkodni.