Orbán Viktor: Örülünk, hogy még szabad beszélnünk Brüsszelben

Orbán Viktor: Örülünk, hogy még szabad beszélnünk Brüsszelben

Orbán Viktor miniszterelnök érkezése Brüsszelben a Nemzeti Konzervatívizmus Konferencia (NatCon) második napján, 2024. április 17-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Olyan, mintha a nyolcvanas évek végén lennénk Magyarországon, amikor a „szabadság erői, meg az elnyomás erői viaskodnak egymással” – erről beszélt Orbán Viktor Brüsszelben újságíróknak, a Nemzeti Konzervatívizmus Konferencia (NatCon) kapcsán. – Örülünk, hogy még szabad beszélnünk Brüsszelben – fogalmazott azután, hogy a rendezvény mégis folytatódhat. Arra a kérdésre, hogy mi a nemzeti konzervatívizmus legfontosabb feladata most, azt válaszolta: szabadság, család, béke.

Mint arról lapunk is hírt adott, a Mathias Corvinus Collegium brüsszeli irodája által szervezett Nemzeti Konzervatív Konferenciát – amelynek programján Orbán Viktor, a brexit „atyja”, Nigel Farage, valamint a volt lengyel miniszterelnök, Mateusz Moravieczki is szerepel – kétszer is lemondták. Eredetileg a Concert Noble lett volna a helyszín, de már korábban visszalépett attól, hogy helyet adjon a rendezvénynek. Ezután úgy nézett ki, hogy a Hotel Sofitel lesz a rendezvény színhelye, amely az utolsó pillanatban szintén visszalépett. Így került képbe a Claridge, azonban ott sem tudták megtartani az eseményt, mert két óra elteltével megjelentek a helyszínen a rendőrök, és berekesztették azt. A rendőrség azzal érvelt, hogy „a közrend megzavarásának veszélye miatt” kell véget vetni a találkozónak. Menczer Tamás ennek kapcsán úgy fogalmazott, hogy „Éljen a brüsszeli demokrácia…”.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója jelezte, hogy a konferencia szerdán folytatódhat.