Bedőlt egy brit légitársaság, mert visszaesett az utasszám a koronavírus miatt

Bedőlt egy brit légitársaság, mert visszaesett az utasszám a koronavírus miatt

A csődbe ment Flybe gépe (Fotó: Wikipedia.org)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus okozta utasszámcsökkenés miatt csődöt jelentett egy Nagy-Britanniában működő, belföldi járatokat üzemeltető légitársaság, a Flybe - közölte a BBC. A vállalat pénzügyi megmentésére irányuló kísérletek kudarcot vallottak, körülbelül 2000 ember veszítheti el állását.

A légitársaság honlapján arra kérik az utasokat, hogy el se induljanak a repülőterekre, ha a Flybe járataira szóló jegyük van. Az Exeterben székelő társaság már januárban is nagyon közel került az összeomláshoz.

Minden erőfeszítésünk ellenére nincs más választásunk. Nem találtunk ésszerű megoldást a működés fenntartására - írta a Flybe vezérigazgatója, Mark Anderson a vállalat munkavállalóinak.

A brit kormány kész segíteni a Flybe alkalmazottainak, hogy új munkahelyet találjanak, a cég összeomlása miatt kieső járatokat pedig más szolgáltatók bevonásával fogják megoldani. - Igyekszünk minimalizálni a károkat, szoros együttműködésben vagyunk a légiforgalmat bonyolító vállalkozásokkal, hogy adott esetben új járatok indításával fedjék le azokat a desztinációkat, amelyek a Flybe kiesésével megszűnnek - írták.