Magyar Péterék még nem döntöttek a fővárosi indulásról

Magyar Péterék még nem döntöttek a fővárosi indulásról

Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épülete előtt 2024. március 20-án (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyelőre nem hozott döntést a Magyar Péter-féle Tisza Párt arról, hogy elindulnak-e Budapesten is – ezt a politikus írta ki a Facebook oldalára azután, hogy az Index saját információira hivatkozva erről írt.

Az Index csütörtök reggeli cikke szerint a Fővárosi Közgyűlésben is szeretne képviselői helyeket megcsípni magának Magyar Péter pártja, a Tisza Párt, ezért több kerületben is saját polgármester-jelöltet indítanak, hogy fővárosi listát tudjanak állítani. A portál több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy napokon belül bejelenthetik mindezt, erre még van is idejük, hiszen a múlt szombaton indult ajánlásgyűjtés időszaka még javában tart.

Magyar Péter a közösségi oldalán nem erősítette ugyan meg az információt, mert még nem hoztak döntést eben a kérdésben, de azt azért egyértelművé tette, hogy „természetesen” mind a fővárosi, mind a megyei listákon való indulást is mérlegelik. – A helyi szintű képviseletünk segítene a hatalmi elit pártjainak országos szintű leváltásában – fogalmazott.

Ahhoz, hogy egy párt fővárosi listát tudjon állítani, legalább három kerületben kell saját polgármester-jelöltet indítania. Az Index szerint Magyar Péteréknek már ez is megvan, a XI., a XV., és a XXII. kerületben lenne saját emberük.