Kazah kucsmában pózolt Orbán Viktor

Kazah kucsmában pózolt Orbán Viktor

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meglepő ruhában mutatkozott a Kazahsztánban tárgyaló Orbán Viktor: kazah népi kucsmát, hozzá illő kabátot és sálat vett fel. Készült róla fénykép is ebben a szettben, amit „Közeleg a tél" felirattal ellátott posztban osztott meg. A miniszterelnök a Türk Államok Szervezetének találkozóján vesz részt, a magyar delegáció – melynek tagja Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Varga Mihály pénzügyminiszter is – tárgyalásokat folytat Kaszim-Zsomart Tokajev államfővel, Alikhan Szmailov miniszterelnökkel és Jerlan Kosanov parlamenti elnökkel.

Orbán a találkozókon kulcskérdésnek nevezte Magyarország energiaellátását, és megjegyezte, nekünk fontos, hogy kőolajat most már nemcsak Oroszországból, hanem Kazahsztánból is tudunk szállítani. A magyar miniszterelnök Asztanában kétoldalú megbeszélést is folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel.