Legalább két embert megölt egy lövöldöző Rotterdamban

Legalább két embert megölt egy lövöldöző Rotterdamban

Kommandósok a rotterdami Erasmus Egyetemi Klinikán 2023. szeptember 28-án (Fotó: AFP via Europress/Bas Czerwinski)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy fegyveres legalább két embert megölt a rotterdami Erasmus Egyetemi Klinikán, az épületben tűz ütött ki, a gyanúsítottat előállították – derült ki a helyi rendőrség sajtótájékoztatóján. A feltételezett elkövető az egyetem hallgatója volt, de a motivációja még nem ismert – közölték.

A rotterdami rendőrségnek az X közösségi oldalon közzétett korábbi tájékoztatása szerint egy fegyveres előbb Rotterdam belvárosának egyik lakóházában nyitott tüzet, majd nemsokkal később a közeli kórház egyik oktatóterméből jelentettek fegyveres támadást. Nem tudni, hogy a két incidens összefügg-e – írták. Az egyetemi klinikát lezárták, a helyszínt rendőrségi helikopter felügyeli. A gyanúsított elfogását megelőzően a rendőrség taktikai csoportja (DSI) behatolt az épületébe, majd egy embert őrizetbe vett. A 32 éves feltételezett elkövető a holland rendvédelmi szervek „harci típusú” ruházatát, valamint hátizsákot és fejhallgatót viselt. Indítéka egyelőre ismeretlen – közölték. A lövöldözésben súlyosan megsebesült két ember mellett egy harmadik személy könnyebb sérüléseket szenvedett, a lakóépületben és a kórházban keletkezett tüzeket megfékezték – tették hozzá akkor.

(MTI)