Kiderült, hogy Mészáros Lőrinc első felesége milyen különleges technikával készíti festményeit

Kiderült, hogy Mészáros Lőrinc első felesége milyen különleges technikával készíti festményeit

Joshi Bharat beszélget, mögötte kedvese, Kelemen Beatrix éppen interjút ad a Fejér Megyei Hírlap munkatársának, a háttérben a különleges technikával készült egyik Kelemen-festmény. 2021. november 11., Bicskei Kultúrkúria. Fotó: Magyar Hang / Gulyás Balázs.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lapunk is beszámolt róla, hogy múlt hét csütörtökön Bicskén megnyílt az ország leggazdagabb emberének, Mészáros Lőrinc volt feleségének képzőművészeti tárlata. Kelemen Beatrix nem csupán a festményeit mutatta be, de megismerkedhettek a bicskeiek a bekeretezve kiállított költeményeivel is, melyek közül egyet el is szavalt a művész.

Bár szerettük volna magát Kelemen Beatrixet is kérdezni a helyszínen a kiállításmegnyitó alkalmával, ám ő azzal hárította el közeledésünket, hogy „nagyon kedves, de soha nem adok interjút”. Ezt követően hosszasan nyilatkozott a tárlat kapcsán a fideszes médiaholdingba tartozó megyei lap, a Fejér Megyei Hírlap munkatársának, Zsohár Melindának. Vele jól ismerik egymást, hiszen Zsohár 2016-ban a Mészáros-érdekeltség Echo Tv igazgatósági tagja lett, valamint Mészáros Lőrinc sajtófelelőse is volt.

A csütörtöki megnyitón készült beszélgetésük alapján hétfőn jelent meg cikk a Fejér Megyei Hírlapban, melyből több érdekességet is megtudhatnak, akik érdeklődnek Kelemen Beatrix munkamódszere iránt. 

A fideszes megyei lap írása elmeséli, hogy Kelemen a mostani tárlatra új műfajjal érkezett, amelynek technikájára az interneten talált rá. Az úgynevezett tintafestékes technika lényege, hogy „a gyorsan száradó, savmentes, alkoholos tintacseppeket speciális papírra ejti, majd szívószál segítségével, levegővel tereli azokat egymás felé”. Azt is megtudhattuk, hogy a művésznek az absztrakt iránt mindig is erős volt az érdeklődése. A lap aláhúzta azt is, hogy a „Fénnyel járok benned” címmel megnyílt bicskei kiállításon a Life Tv tulajdonosa a személyességet szerette volna hangsúlyozni azzal, hogy saját, kézzel írott verseiből is állított ki néhányat.

A megyei lap a cikk elején hosszasan ecseteli, hogy a kiállítás „helyi alkotók bemutatkozása a helyieknek”, annak ellenére, hogy Kelemen Beatrix nem Bicskén lakik.