Meghalt A Gyűrűk Ura színésze, Bernard Hill

Meghalt A Gyűrűk Ura színésze, Bernard Hill

Bernard Hill A gyűrűk urában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hetvenkilenc éves korában meghalt A Gyűrűk Urából és a Titanicból is ismert Bernard Hill. A brit színész A két toronyban és A király visszatérben alakította Theoden királyt, míg a Titanicban a hajóskapitányt játszotta.

Bernard Hill 1944. december 17-én született az angliai Manchesterben. Filmes karrierje a hetvenes években indult. Tévéfilmekben és minisorozatokban is szerepelt, majd 1982-ben robbant be a Richard Attenborough rendezte Gandhival. A Feketemunka című sorozatban nyújtott alakításáért rögtön BAFTA-díjra jelölték, majd két évtizeddel később szintén kapott egy jelölést az A Very Social Secretary-ért.

Láthattuk őt A Bontyban, a Shirley Valentine-ban, a Ragadozókban, a Békavári uraságban, a Szentivánéji álomban, A skorpiókirályban és a Gothikában is. Élete végén még feltűnt a The Moorban, illetve a The Responder című sorozatban. Utóbbit épp most vasárnap kezdik vetíteni a BBC-n. Az előkészítési fázisban lévő The Pubban is szerepelt volna még, de nem tudni, ezeket a jeleneteket végül felvették-e már.