Tíz éve ÉKeskednek

Tíz éve ÉKeskednek

Fotó: az ÉK Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ÉK zenekar tíz éves fennállása alatt három nagylemezt – Whatever it takes (2015), Orchard (2018), Out of the Cave (2021) – és egy kislemezt adott ki, amelyekkel az artrock zenerajongók egyik kedvenc együttesévé vált. A kezdetektől mostanáig az eredeti felállásban alkot és koncertezik, Lee Olivér gitározik és énekel, Oláh Bence Attila billentyűs hangszereken, Kecskeméti Csaba basszusgitáron, Balasi Ádám pedig dobon játszik.

Végigkoncertezték az elmúlt évek szinte összes komolyabb hazai fesztiválját és három nemzetközi turnéjuk alkalmával a külföldi közönség is megismerhette őket. Az ÉK zenéje nem átlagos rockzene: az előadások improvizatív elemei miatt minden koncertjük más, de a főszerepben mégis a dalok maradnak.

Az eddig megjelent lemezek és felvételek dalszövegei angolul íródtak – ami jót tett a nemzetközi ismertségnek –, de a készülő lemez anyaga magyar nyelvű lesz. Utóbbiakból is ízelítőt kap a közönség az ÉK tíz éves jubileumi koncertjén, az A38 hajón, április 26-án. Vendégeik a litván Kanalizacija, akik nem hétköznapi hangszerelésükkel – dob, gitár, tuba, szaxofon – üde színfoltjai a jelenkor zenéjének.

Címkék: zene, A38, rock, ék, Lee Olivér