Dézsi Csaba András: „Nem vizsgálom a Borkai idején történteket”

Dézsi Csaba András: „Nem vizsgálom a Borkai idején történteket”

Dézsi Csaba András (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

– Sok változás volt a városháza személyi állományában. Huszon-egynéhány embertől váltunk meg – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Dézsi Csaba András, aki a szexbotránya után ugyan még 2019 őszén megválasztott, ám azóta lemondott Borkai Zsoltot váltotta Győr élén.

Amikor arról kérdeztük, hogy mikor fejezi le a győri polipot – a Borkai Zsolt korábbi polgármester köré szerveződött, elsősorban a szexvideón ugyancsak látható Rákosfalvy Zoltán ügyvéd által irányított hálózatot –, a polgármester csak „ellenzéki mantrát" emlegetett. – Ha olyan dolgot látok, ami miatt belső vizsgálat szükséges, vagy ha olyan gondot látok, ami miatt gazdasági hátrány éri a várost, abban a pillanatban azt szóvá fogom tenni – mondta.

Közölte azt is, hogy szeretne újraindulni és nem látja okát, hogy 2024-ben a Fidesz ne az aktuális fidesz–KDNP-s polgármester mellé álljon.

• Polgármesterként elrendelte az önkormányzati dolgozóknak a koronavírus elleni oltást, de nem tartja gyávaságnak, hogy a kormány a városvezetőkre tolta ezt a felelősséget?
• Vajon a Fideszben is van nyitottság, hogy a 2024-es önkormányzati választásokon újraindulhasson a győri polgármesteri posztért?
• Úszkál még a győri polip a folyók városának vizeiben?

A teljes interjút a Magyar Hang december 30-án megjelent újévi, 2022/1. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!