„A rendőrök korábban le akartak lőni, ma szelfiznek velem”

„A rendőrök korábban le akartak lőni, ma szelfiznek velem”

Juan Pablo Escobar (Forrás: Művelt Nép Könyvkiadó)

„Nem állítom, hogy csak egy igazság létezik, de aminek szemtanúja voltam, hitelesíti a mondandómat, és így talán segíthetek feltárni, hogy mi zajlik valójában a kábítószer világában” – fogalmazott a Magyar Hangnak Juan Pablo Escobar, a kolumbiai drogbáró, Pablo Ecobar fia, aki magyarul most megjelent Mr. Escobar – Apám titkai című könyvének bemutatójára érkezett Budapestre.

A nevét évtizedekkel ezelőtt hivatalosan Sebastián Marroquínra változtató, ma már építészként dolgozó férfi – a könyv szerzőjeként, ahogy fogalmazott, „művésznéven” szerepel – 16 éves volt, amikor a kolumbiai és amerikai egységek lelőtték az apját, ezt követően a család menekülni kényszerült Kolumbiából. Egészen Afrika délnyugati csücskéig mentek, de még Mozambikban sem tudhatták magukat biztonságban Pablo Escobar egykori ellenségei – volt belőlük néhány – miatt. Lassan elcsitultak a dolgok, és Argentínában telepedtek le. 

Juan Pablo – szerepeljen itt a szerzői nevén – a gyerekként és kamaszként átélt élményeit könyveiben és dokumentumfilmekben tárta a közönség elé, és az apja tetteit felidézve világszerte tart előadásokat a drogbiznisz okozta pusztításról.

• Miért veszélyes Juan Pablo szerint a Netflix világsikerű sorozata, az apja elleni nyomozást feltáró Narcos?
• Valóban megvesztegethetetlen jófiúk voltak az amerikai ügynökök?
• Miért nem léphet be az Egyesült Államok területére Pablo Escobar fia?
• Milyen eredménnyel járt az elmúlt évtizedekben a drog elleni háború?
• Hogyan lehetne sikerrel felvenni a harcot a kábítószer-kereskedelem ellen?
• Mi változott Kolumbiában a kilencvenes évek óta?

A teljes cikket a Magyar Hang december 10-én megjelent 2021/50. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!