Udvaros Dorottya: Immár önmagunknak ártunk

Udvaros Dorottya: Immár önmagunknak ártunk

Udvaros Dorottya (Fotó: Eöri Szabó Zsolt/Nemzeti Színház)

 

Amellett, hogy a legjobb tudásom és képességeim szerint eljátszok egy-egy szerepet, ugyanúgy dolgom, hogy beszéljek a természet megóvásáról. Különösen most. Mert ha a nemzet színészét vádolják bűncselekménnyel, akkor arra csak felkapja a fejét a közvélemény – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Udvaros Dorottya, akit június végén választottak a nemzet színészévé. Néhány nappal azután, hogy a „társadalomra veszélyes” cselekedete miatt bíróság elé állt.

A színésznő hangsúlyozta, elképesztő, hogy az ember mi mindent alkotott, és éppen ezért bízik benne, hogy most is időben rádöbbenünk, immár önmagunknak ártunk. – Az emberi természet persze rendkívül kalandos, hogy finoman fejezzem ki magam, tele vagyunk hatalomvággyal és irigységgel, ugyanakkor önkritikára is képesek vagyunk, észre tudjuk venni a hibáinkat, és most épp erre van szükség. A Föld valószínűleg akkor is létezni fog, ha már nem lesznek rajta emberek, de ez nem jogosít fel arra, hogy amíg itt vagyunk, tönkretegyük a bolygót – fogalmazott.

• Miért örül, hogy most választották a Nemzet Színészévé?
• Miért kellene megvárnunk, hogy a lelkünk utolérjen bennünket?
• Mi bizonyítja, hogy igenis létezik társadalmi szolidaritás?
• Miben reménykedhetnek a független társulatok?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap július 7-én megjelent, 2023/27. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!