Alföldi Róbert: Marha nehezen hinnék el nekem, hogy fideszes lettem

Alföldi Róbert: Marha nehezen hinnék el nekem, hogy fideszes lettem

Alföldi Róbert (Fotó: Gordon Eszter)

– Szembeköpném magam és az elmúlt harminc évemet, ha a hatalom kegyeit keresném. Arról nem is beszélve, hogy marha nehezen hinnék el nekem, hogy fideszes lettem – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Alföldi Róbert annak kapcsán, hogy csábították-e a lojalitásiért cserébe kapható lehetőségek. A színész-rendezőnek nemrég jelent meg Csáki Judit újságíróval közösen készített interjúkötete, a Rajtam nem múlt, amelyben nyíltan beszél homoszexualitásáról is. – Meggyőződésem, hogy nincs túl sok homofób az országban, csak a hatalom olyan közeget teremt, amelyben különlegesnek érezhetik magukat, és ezért sokkal hangosabbnak tűnnek – mondta, hozzátéve, hogy a hétköznapokban nem érzékeli azt a gyűlöletet, ami a kormány egyes döntéseiből következne.

Alföldi Róbert szerint, aki a saját jogán válik nagy művésszé, annak nincs szüksége rá, hogy a hatalom seggét nyalja. Akik a politikához dörgölőznek, és a balliberális elnyomást hangoztatják, azoknak a karrierjét a hiányérzet határozza meg, és a kudarcukat mások ármánykodásával magyarázzák.

• Egy művész miért csak liberális lehet?
• 
Mi történik, ha az embert a sértettség vezérli?
• 
Miért nem tudott együttérezni L. Simon Lászlóval, a kirúgása után?
• 
Miért gondolja úgy, hogy a magyar társadalom sokkal nyitottabb és elfogadóbb, mint a kormány?
• 
Mi a véleménye a homofóbnak mondott „gyermekvédelmi” törvényről?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023/50. számában találja. Vegye meg december 21-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!