„Magyar Péter leválthatja a kormányt, akár idő előtt is”

„Magyar Péter leválthatja a kormányt, akár idő előtt is”

Nagy Ervin (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Mindenki be van tojva, mindent kitalálnak, csak ne kelljen részt vállalni az eseményekből. De művésznek lenni különleges felelősséggel jár, azért kaptuk a képességeinket, hogy használjuk – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Nagy Ervin, aki elsőként állt be Magyar Péter mögé: szaval, szervez és ha kell, hangtechnikát fuvaroz a tüntetésekre. A színész szerint Magyar Péter színre lépése azt üzeni, hogy nem szabad félni: „ha a kormányzati maffia fenyegetéseivel dacolva kiáll, akkor másoknak sincs oka félni”. 

A színész beszélt arról is, hogy, „Orbán Viktor olyan, mint egy sértődött óvodás, aki hisztizve vágja magát a földhöz, ha nem kapja meg a kisvasutat, amit akar, és ha rászólsz, még bokán is rúg”. – Itt lenne az ideje elmenni vonatozni az unokákkal. Csak a kert végébe kellene kimennie. Vissza sem kell jönnie – fogalmazott Nagy Ervin, aki az ellenzékről sem feledkezett meg az interjúban: „Gyurcsány Ferencnek nagyon régen le kellett volna lépnie a színről”. A színész szerint, „Gyurcsány nem kínál valós alternatívát a Fidesszel szemben, de a képességek hiányát 14 éven át sikerrel leplezte el, ami egyszerre megtévesztés és gyávaság”. – És ebben szerintem minden ellenzéki párt osztozik, amely közösséget vállal vele. Magyar Péter kiállt, és azt mondta, hogy Gyurcsánnyal nem, rögtön elnyerte a bizonytalan szavazók jó részének szimpátiáját. Ha eddig nem tette, Gyurcsány Ferenc elgondolkozhatna a nyugdíjas éveken – mondta. 

• Miért állt be Magyar Péter mögé?
• Varga Judit exférje vajon a NER haszonélvezője volt?
• Miért készített hangfelvételt Magyar Péter?
• Párttá alakul-e a mozgalom?
• Mit őrizne meg Vidnyánszky Attila munkásságából?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap április 11-ig kapható 2024/14. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz